Waarom een Shiatsu massage?

Waarom beginnen aan een Shiatsu massage? Het is een ideale manier om even helemaal tot rust te komen na een lange dag werken of om je spieren eens goed te laten ontspannen. Je kunt bijvoorbeeld last krijgen van stijve nek- en schouderspieren door langdurig achter de computer te zitten of door veel tijd in de auto door te brengen. Een Shiatsu massage kan dan wonderen doen. Deze massage is geschikt voor iedereen, dus ook als je (nog) geen last hebt van spierklachten. In onze stressvolle maatschappij is het belangrijk dat we soms even opladen met een leuke activiteit. Een Shiatsu massage is daar perfect voor geschikt!

Wat is een Shiatsu massage?

Als je keist voor een Shiatsu massage, is het ook goed om te weten wat Shiatsu massage precies is. Bij deze vorm van massage worden er drukpunten gemasseerd op het lichaam. Dit kan met duim, vingers of elleboog. Zo kunnen spieren diep ontspannen en ontstaat er meer energie in het lichaam. Er zijn verschillende technieken die bij een Shiatsu massage gebruikt kunnen worden. Denk aan strekkingen, rubberen balletjes, wrijvingen en acupressuur (druk op bepaalde punten). Deze technieken zorgen voor een diepe ontspanning, waardoor je weer vol energie kunt starten met je dag.

De voordelen van Shiatsu massage

Als je je afvraagt waarom Shiatsu massage dan is het goed om te weten wat de voordelen hiervan zijn. Zo is Shiatsu massage een ideale manier om even helemaal tot rust te komen. Je spieren ontspannen en je kunt weer even opladen voor de rest van de week. Daarnaast is Shiatsu massage ook geschikt voor mensen met (nek- of rug)klachten. Door de drukpunten te masseren, worden er spanningen in de spieren opgeheven. Dit kan helpen bij het verminderen van pijn.

Hoe werkt Shiatsu massage?

Het is fijn om te weten hoe Shiatsu massage werkt, voordat je ervoor kiest om hier een afspraak voor te maken. Zoals eerder beschreven worden er drukpunten gemasseerd met duim, vingers of elleboog. Deze technieken zorgen ervoor dat je spieren ontspannen en dat er meer energie in het lichaam stroomt. Het is belangrijk om tijdens de massage goed te communiceren met de masseur. Dit omdat de druk die gegeven wordt soms heel stevig kan aanvoelen. Doe dit altijd rustig, want anders is de kans groot dat je spieren gaan verkrampen in plaats van ontspannen.

Wanneer is Shiatsu massage geschikt?

Ben je benieuwd wanneer Shiatsu massage geschikt is? In principe is deze manier van masseren geschikt voor iedereen. Het is een ideale manier om even helemaal te ontspannen of je spieren wat rust te geven. Daarnaast kan Shiatsu massage helpen bij het verminderen van pijn in spieren en gewrichten. Als je last hebt van (nek- of rug)klachten, kan dit dus helpen. Houd er wel rekening mee dat deze vorm van massage soms heel stevig kan aanvoelen. Doe dit altijd rustig, want anders is de kans groot dat je spieren gaan verkrampen in plaats van ontspannen.

Waar kan ik terecht voor een Shiatsu massage?

Ben je op zoek naar een goede plek voor Shiatsu massage? Dan ben je bij onze massagesalon aan het juiste adres. Onze ervaren masseurs geven graag een heerlijke massage volgens deze methode. Zo kunnen jouw spieren weer helemaal ontspannen en krijgt je lichaam weer nieuwe energie. Wil je liever niet naar een salon toe? Geen probleem! Wij bieden ook mobiele massages aan. Op die manier hoef je niet meer de deur uit om te genieten van een fijne Shiatsu massage.

Hoeveel kost een Shiatsu massage?

Je vraagt je vast af: hoeveel kost een Shiatsu massage? Dat is natuurlijk afhankelijk van een aantal factoren. Denk bijvoorbeeld aan de duur of intensiteit van de massage. De prijs voor een uur Shiatsu massage ligt rond de € 60,-. Dit is inclusief BTW en eventuele reserverings- of annuleringskosten. Wil je liever een kortere massage, maar dan wel met extra aandacht voor bepaalde plekken? Kies dan voor onze speciale rug-, nek- of schoudermassage. Deze duurt 30 minuten en kost € 35,-.

Is Shiatsu massage geschikt voor mij?

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden voordat je een Shiatsu massage gaat boeken. Zo is het belangrijk om te weten dat deze massage niet geschikt is voor mensen met ernstige gezondheidsklachten, zoals kanker of een hartinfarct. Daarnaast wordt er bij deze massage soms wat hardhandiger gewerkt dan bij andere massagesoorten. Dit kan pijnlijk zijn voor mensen met gevoelige spieren of een gevoelige huid. Heb je na het lezen van deze informatie toch nog vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Shiatsu massage ervaringen

Het is altijd fijn om vooraf ervaringen van anderen te lezen voordat je iets nieuws gaat proberen. Daarom hebben we een aantal ervaringen met Shiatsu massage op een rijtje gezet. Zo vindt de ene persoon deze massage erg ontspannend, terwijl de andere juist een energieboost krijgt. Ook is er verschil in hoe mensen reageren op de hardhandigheid tijdens de massage. Sommigen vinden dit prettig, omdat ze hierdoor dieper ontspannen raken. Anderen vinden het juist minder fijn en kiezen dan liever voor een andere massagesoort. Kortom: iedereen beleeft Shiatsu massage net even anders!