BRUILOFT FOTOGRAFIE

Het is voor velen de mooiste dag van het leven, de dag dat koppels elkaar het jawoord geven. Ze beloven elkaar eeuwige trouw en zullen als man en vrouw door het leven gaan. Een bruiloft betekent vaak een voorbereiding die wel maanden, soms jaren van te voren begint. Van de perfecte locatie tot aan de catering, de bloemen, de jurk, het pak, het vervoer en niet te vergeten, de ringen. Niets kan onopgemerkt blijven, aan alles zal gedacht worden. Zo ook aan de fotograaf! Het is natuurlijk de bedoeling dat deze dag zo mooi mogelijk wordt vastgelegd. Gelukkig is er vaak een ruime keuze aan fotografen, professionele fotografen welteverstaan. Uiteraard hangt ook hier meestal een prijskaartje aan. Toch wordt gezien dat op dit onderdeel zelden bespaard wordt. Een professionele fotograaf heeft immers het beste materiaal, het meeste verstand van belichting en in het bezit van een ruime hoeveelheid creativiteit. 

Zoals op vele gebieden zijn ook op het gebied van bruidsfotografie trends te bespeuren. Hoewel trouwfoto’s tijdloos zijn, zijn er toch elk jaar nieuwe trends op dit gebied.

Puur 

Pure foto’s, oftewel geen aangenomen poses en houdingen. Spontane, pure foto’s zoals die kus tussendoor waarvan gedacht wordt dat niemand het ziet. Het uitwisselen van verliefde blikken of die ene plas water die net, op het laatste moment, ontweken wordt. 

Romantisch

Een romantische setting, mooie zachte kleuren, zonsondergang, dit allemaal kan zorgen voor een romantische foto. Want ook dit is trending. Het sluit ook mooi aan met het stukje ‘puur’. Puur en romantisch, dat is de perfecte combinatie voor een mooie fotoreportage!

Twee fotografen

Niet één maar twee fotografen die de dag vastleggen. Zo wordt elk moment nog beter vastgelegd. En dit niet vanuit één hoek maar vanuit twee! Eén fotograaf kan aanwezig zijn bij de voorbereidingen van het grote moment, de ander kan de avond vastleggen en overdag zijn ze er gewoon allebei!

Zwart wit of kleur?

Doorgaans wordt er gekozen voor een combinatie van beide. Sommige foto’s zijn nu eenmaal mooier als ze zwart-wit zijn. Zoals eerder genoemd wordt er qua kleur vaak gekozen voor ‘romantisch’. Dit wordt dan toegepast door middel van een filter. De kleuren worden zo aangepast dat het mooi zacht en, jawel, romantisch oogt.

Humor

Ook deze trend komt steeds vaker naar voren. Denk aan de bruidsmeisjes die de bruidegom van een brug willen afduwen of de bruidegom die meer aandacht besteed aan de trouwauto dan aan zijn kersverse bruid. Humor is natuurlijk een breed begrip, wat de één leuk vindt, vindt de ander verschrikkelijk.

Afspraken

Vooraf afspraken maken is belangrijk. Er dient duidelijk te worden aangegeven wat er die dag van de fotograaf verwacht wordt. Welke momenten moeten worden vastgelegd en welke momenten juist niet. Naast bruiloft fotografie biedt Vastgoed Foto en Video ook een fotograaf voor woning verkoop