Badkamer trends anno 2024

Voor veel mensen is de badkamer niet meer de plek waar ze zich in de ochtend gehaast klaar maken voor werk en in de avond klaarmaken om te gaan slapen. Maar een fijne badkamer kan je kwaliteit van leven echt ten goede komen. Wil jij je badkamer eens flink onder handen nemen met bijvoorbeeld een nieuwe muur of een mooie nieuwe douchewand? De stukadoors van VenM hebben een aantal badkamertrends verzameld. Lees verder!

Spelen met textuur

Het hoeft dit jaar allemaal niet zo perfect te zijn. In het interieur van je badkamer mag je buiten de lijntjes kleuren door te spelen met verschillende texturen en materialen. Denk bijvoorbeeld aan tegels van een grof materiaal, of houten wandpanelen met zichtbare en voelbare noesten en nerven. De imperfectie in deze materialen geeft jouw badkamer een vertrouwde en knusse uitstraling.

Beton ciré

Beton ciré is beton dat gewaxt en gepolijst wordt en er daardoor heel strak en stijlvol uitziet. Het was vorig jaar al ontzettend populair als materiaal op de vloer of de muur in de badkamer en dat blijft anno 2024 zeker het geval. Beton ciré geeft een rustige en stijlvolle uitstraling en leent zich daarom uitstekend voor de wat meer modern ingerichte badkamers. Wil jij dat ook? Doe beroep op een stukadoor in Breda en laat je helpen!

Grote tegels

Tegels doen het altijd goed in de badkamer, zowel op de grond als op de muur. Dit jaar kunnen de tegels eigenlijk niet groot genoeg zijn. Grote tegels geven een prachtige, stijlvolle en rustieke sfeer. Wat dacht je bijvoorbeeld van een wand met grote tegels in de douche? Natuursteen is een uitstekende keuze voor in de badkamer. Dit oogt altijd heel stijlvol. Natuursteen is echter niet heel goedkoop. Er komen gelukkig steeds meer hele mooie en veel betaalbaardere alternatieven op de markt.

Motieven

De tegels mogen anno 2024 dus groot, maar ze mogen ook een mooi motiefje bevatten. Zeker aan de muur (bijvoorbeeld in de douche of naast de wasbak) zijn tegels met een motief ontzettend leuk. Je kunt ervoor kiezen om tegels te kopen die op zichzelf al een motief hebben, of een motief creëren met verschillende gekleurde tegels. Dit is echt een trend voor mensen die het heerlijk vinden om buiten de lijntjes te kleuren.

Hergebruikte items

Duurzaamheid is sowieso ontzettend belangrijk in 2024. Breng een stukje duurzaamheid bij jou in de badkamer met hergebruikte items. Je kunt spullen uit de kringloop een tweede leven geven, maar ook pareltjes van Marktplaats of een ander online platform halen. Vaak zien reeds gebruikte spullen er ook karakteristiek uit, wat jouw badkamer een gezellige look geeft. Ideaal voor een wat meer landelijk ingerichte badkamer. Of je nou gaat voor een leuk motiefje of verschillende texturen in materiaal. In 2024 creëer jij de badkamer van je dromen. Hulp nodig met de renovatie? Schakel dan de nodige professionals in, zoals een vloerenlegger en schilder. Ze zijn eenvoudig online te vinden met een simpele Google zoekopdracht!