Wat zijn de meest voorkomende leningen?

Er zijn talloze leningen, waardoor het lastig is om door de bomen het bos nog te kunnen zien. Misschien heb je moeite met het moeite van het aanvragen van financial lease  of kom je er niet uit met de hybride lening. Daarom zet ik de meest voorkomende leningen voor je op een rijtje.

Een persoonlijke lening

Ten eerste bestaat er een persoonlijke lening. Een persoonlijke lening is te omschrijven als een leenvorm waarbij het het rentetarief, het bedrag en de looptijd vastgezet worden zodra je de lening afsluit. Dit houdt in andere woorden in dat je persoonlijke lening een vaste maandtermijn kent. Dit vaste maandtermijn bestaat uit rente en aflossing. Dit is te typeren als een relatief zekere leenvorm. Hieronder licht ik een lening in het bijzonder toe.

Een seniorenlening van Kredietdesk

Stel je bent tussen de 60 en 74 jaar. Het kan dan heel erg lastig zijn om überhaupt nog een lening af te kunnen en mogen sluiten. Banken zijn namelijk over het algemeen best terughoudend als het gaat om het verstrekken van leningen aan ouderen. Dit heeft te maken met de inhoud van het inkomen, wat grotendeels alleen maar bestaat uit pensioeninkomen, evenals het feit dat de kans op overlijden relatief groot is. Maar gelukkig is hier de seniorenlening van Kredietdesk voor. Een seniorenlening kun je kortweg zien als een vorm van de hiervoor genoemde persoonlijke lening. Deze lening is in het bijzonder bedoeld voor de doelgroep 60-74 jaar. Je leent met de seniorenlening in één keer een bepaalt bedrag, dat je vervolgens per maand in gelijke termijnen terugbetaalt. Ook hier geldt een vaste rente, evenals een vaste looptijd.

Een doorlopend krediet

Dan heb je ook nog een ander soort lening, namelijk een doorlopend krediet. Bij deze lening spreek je in overleg met de kredietverstrekker een bepaald limiet af. Tot en met dit limiet kun je geld opnemen. Je zult rente moeten betalen over het opgenomen saldo zodra je geld hebt opgenomen. In tegenstelling tot de persoonlijke lening, kun je een doorlopende kredietvorm zien als zeer flexibel. Vaak bestaat de verschuldigde rente ook uit een variabel rentetarief.