Hoveniers en rijplaten?!

Als je aan een hovenier denkt dan zien je natuurlijk prachtige tuinen voor je. Mooi aangelegd en super straks zoals hieronder.

tuinontwerp-vannetten

Voordat je deze prachtige plaatjes hebt wordt er eerst een flinke rotzooi gemaakt. Wat te denken van grote bulten modder en dikke kunststoffen rijplaten in de tuin. Het moet dus eerst minder worden voordat er wat moois neergezet kan worden. Daarom benoemen we ook de rijplaten. Deze heeft namelijk een speciale functie die wel eens over het hoofd gezien wordt. Wil je de omgeving goed in takt houden dan is het belangrijk dat je kijkt naar de kwetsbaarheden. Heb je bijvoorbeeld een oprit dit goed beschermd moet worden, of moet de kraan door de tuin om een bepaalde plek te bereiken. Dan zijn de rijplaten geen overbodige luxe. Je zorgt er voor dat de druk op een goede manier verdeelt wordt. Plus dat je hiermee voorkomt dat je weg kunt zakken. Hieronder zie je hoe de rijplaten vaak aangeleverd worden.

Kunststof rijplaten

Verder vinden we het goed om een aantal voorbeelden van toepassingen van de platen te laten zien. Dit geeft weer inspiratie om ze op een goede manier toe te passen.

Kunststof rijplaten bouw

Kunststof rijplaten tuinKunststof rijplaten weg

 

Heb je zelf nog mooie voorbeelden van toepassingen voor de platen. Laat het ons weten!