De juiste vloer kiezen, hoe doe ik dat?

Een vloer is erg bepalend voor de sfeer in je huis en daarom is het kiezen van je vloer een belangrijke keuze om bij stil te staan. Je kunt tegenwoordig uit veel verschillende type vloeren kiezen en geen keuze is bijna te gek. Doordat er dus een zo groot aanbod is aan vloeren, wordt het kiezen er natuurlijk er niet makkelijker op. Om het keuzeproces iets makkelijker te maken lees je in dit artikel over drie verschillende soorten vloeren.

Een massief houten vloer

De meest gekozen en daarom ook de meest bekendste vloersoort is een massief houten vloer. Een massief houten vloer wordt al honderden jaren gebruikt en is een van de oudste vloersoorten. Het is van hout gemaakt en is dus een echt natuurproduct. Het voordeel hiervan is dat elke plank een unieke tekening heeft. Als je keuze op een massief houten vloer valt, dan zijn er daarna nog veel verschillende opties waar je uit kunt kiezen, zoals type hout en de kleur.

Een PVC vloer

Een van de meest nieuwere en modernere typen vloeren, is een PVC vloer. Een PVC vloer is gemaakt van kunststof, waardoor het erg geschikt is om als vloer door je hele huis te leggen. Het is namelijk vet en vlek proof. Daarom is PVC ideaal en zeker geschikt als vloer voor in een woonkeuken. De look en de sfeer die een PVC vloer uitstraalt kun je zelf beslissen. Zo heb je hele realistische prints van houten vloeren etc. Zoals je waarschijnlijk al hebt begrepen heb je ook bij een PVC vloer, veel keuze in kleur en ‘print. Klik hier om het complete aanbod PVC vloeren te bekijken bij Martijn de Wit vloeren. Zo kun je alvast inspiratie opdoen en kijken wat het beste bij jouw huis en stijl past.

Een tegelvloer

Naast houten of kunststof stroken/planken kun je natuurlijk ook kiezen voor tegels. Dit geeft een hele andere uitstraling en sfeer af. Een groot voordeel van een tegelvloer is dat het heel makkelijk te leggen is en je (onder)vloer bijna nooit geëgaliseerd hoeft te worden.