Wat is een juridisch testament?

Niet veel mensen weten wat een juridisch testament exact inhoudt. Dit is natuurlijk niet altijd even handig en daarom leg ik in dit artikel uit wat een juridisch testament inhoudt en wat je er allemaal in kan laten vastleggen. Het voordeel van een juridisch testament is, dat je het gelukkig niet zelf zou mogen opstellen en dat het dus niet direct erg is als je niet weet wat het inhoudt.

Vraag om hulp

Voordat ik verder inga op de inhoud en het doel van een juridisch testament, is het belangrijk om te weten dat je zelf nooit een juridisch testament mag opstellen of invullen. Dit doet een notaris. Hij of zij helpt jou van begin tot het eind bij het correct opstellen van een testament. Zo kun je voor veel verschillende juridische zaken een testament laten opstellen. Als je later komt te overlijden kan het handig zijn om van te voren een aantal zaken vast te laten leggen. Zo maak je het je familie en vrienden makkelijker en weten zij wat jouw wensen zijn. Daarnaast kan het ook handig zijn om bij het opstarten van een eigen bedrijf een testament op te stellen. Hierin kun je laten vastleggen wat er in geval van nood of bij overlijden de zaak van je over gaat nemen en wie financieel verantwoordelijk is. 

De inhoud

Een Testament opstellen gebeurt zoals je hebt kunnen lezen dus altijd in overleg met een notaris. De inhoud van een juridisch testament verschilt dus heel erg per zaak en per persoon. Sommige mensen laten tot in detail alles vastleggen. Anderen kiezen ervoor om het globaal vast te laten leggen.