De beste wollen vloerkleden voor elke kamer in huis

Een vloerkleed kan wonderen doen voor je ruimte. Met het juiste vloerkleed ziet je kamer er gezelliger en uitnodigender uit. Het is belangrijk om te weten dat niet alle vloerkleden hetzelfde zijn gemaakt. Ze zijn er in verschillende materialen, patronen en kleuren. Er zijn vloerkleden die passen in elke kamer in huis, van keuken tot slaapkamer of woonkamer.

In deze post zullen we het hebben over de beste wollen vloerkleden voor elke kamer in huis en waarom ze perfect zijn voor deze ruimtes. Een vloerkleed kan namelijk niet alleen zeer comfortabel zijn, hij kan ook wonderen doen voor je ruimte. Met het juiste vloerkleed ziet je kamer er niet alleen gezelliger en uitnodigender uit, zo zal hij ook voelen.

Wollen vloerkleden

Wollen vloerkleden zijn een luxe toevoeging aan elke kamer. Een vloerkleed zal niet het eerste zijn waar je aan denkt bij het woord wol. Men is dan eerder geneigd te denken aan sjaals, sokken en truien. Kortom, alles wat met kou en winter te maken heeft. Dit is echter al lang niet meer het geval. Wol is namelijk ook uitermate geschikt als textiel voor vloerkleden. Dit komt door de goede natuurlijke isolatie van de stof. Tussen de haren van de wol blijft de lucht namelijk stilstaan, wat een isolerende werking heeft. Hierdoor blijft wol koel in de zomer en warm in de winter, wat het uitermate geschikt maakt als vloerkleed voor elk seizoen! 

Wist je hiernaast trouwens dat wol water en vuilafstotend is? Dit is nog een voordeel waarom vloerkleden gemaakt van dit materiaal ideaal zijn voor in je woon- of slaapkamer. Dit komt door een vettig stofje dat een unieke eigenschap van wol is. Hiernaast is het ook nog eens brandwerend én milieuvriendelijk, wat ook een fijn idee is als je een kleed in je woonkamer hebt liggen. 

Wol maakt het verschil

Wol is een soort dierlijke vezel die op de schapen groeit. Het is een van de oudste textielmaterialen die er maar is en is er in verschillende varianten. Het wordt letterlijk sinds het begin der tijden al gebruikt. En zoals mensen toen al wisten, wol maakt echt het verschil. Naast alle bovenstaande praktische eigenschappen voegt wol namelijk ook nog eens enorm veel toe voor de sfeer in een huis. Veel mensen associëren wol namelijk met de winter, koude dagen buiten en lekker comfortabele warme dagen binnen. Er is dan ook niks fijner te bedenken dan te genieten van een lekker kopje thee of koffie op de bank in je woonkamer, terwijl er een kerstfilm op staat, met de verwarming aan en een wollen vloerkleed op je vloer. 

De finishing touch voor je eigen unieke ruimte

Naast alle positieve eigenschappen van wol als textiel, doet wol ook een hoop voor het uiterlijk van je kamer. Het ene wollen vloerkleed is het andere lange niet. Dit komt door de verschillende soorten weeftechnieken die kunnen worden toegepast bij het maken van de kleden. Hiernaast zijn er sprake van verschillende soorten designs en zelfs leuke, hippe patronen. Tenslotte is er nog een ontzettend grote variatie te bedenken in de vorm en grootte. Hierdoor is er altijd een uniek wollen vloerkleed te vinden om je eigen unieke ruimte compleet te maken.