Besparen op woonlasten? Gemakkelijk mogelijk voor iedereen!

Iedereen kan besparen op de woonlasten!

Besparen op de woonlasten is een aanrader voor iedereen! Zowel mensen die wonen in een huur- of koophuis kunnen eenvoudig besparen op de woonlasten. Nederlanders zijn dol op voordeel lopen zonder dat ze het in de gaten hebben veel geld mis.

U kunt zelf bepalen welke besparingen voor u interessant zijn. Zorg er ook voor dat uw woonlasten dalen zonder dat dit het woonplezier negatief beïnvloedt. Besparen moet wel leuk blijven natuurlijk! Veel besparingen kent u vast al, maar aan sommige hebt u misschien wel nog nooit aan gedacht. Ontdekt u gerust eens zelf wat er zoal te besparen valt…

Besparen op de woning tips!

Wie in een huurwoning woont, heeft vaak recht op huurtoeslag. Controleer vooraf of de huurtoeslag correct is berekend. Mensen met een laag inkomen kunnen daarbij gebruik maken van extra voordelen. Bijvoorbeeld gebruik maken van gemeentelijke subsidies, kwijtschelding van gemeenschappelijke belastingen zoals afvalverwerking of de waterschapskosten.

Heeft u een koophuis? Mensen met een hypotheek krijgen geen huurtoeslag maar wel renteaftrek, dit wist u waarschijnlijk al. Daarbij kunt u vervroegd aflossen en hierdoor minder rente bepalen. Het oversluiten van hypotheek is tegenwoordig interessanter als ooit. Wie een te dure hypotheek heeft kan veel geld besparen door over te stappen.

Bespaar ook op…

Goede isolatie zorgt ervoor dat er minder energie wordt verbruikt. Het plaatsen van zonnepalen is erg in opkomst en kan interessant zijn voor de toekomst. U kunt ook besparen op kosten door veel klussen in huis zelf te doen. Wanneer de riolering bijvoorbeeld verstopt zit of er tuin- of timmerwerkzaamheden moeten plaatsvinden. Tegenwoordig kunt u bijvoorbeeld via YouTube instructiefilms bekijken om dit aan te leren.

Bent u goed verzekerd? Dat is prettig, maar wel tegen de juiste prijs! Te veel mensen betalen een te hoge premie. Vergelijk zelf op een betrouwbare vergelijkwebsite om zeker te zijn van de beste en goedkoopste verzekering in één. Kies voor een woonverzekering op overstappen.nl of Inboedelverzekering op overstappen.nl

Bespaar veel geld op energie

Veel mensen denken hierbij alleen aan milieubewust en zuinig omgaan met energie. Denken aan het milieu is prima, maar aan de eigen portemonnee ook. Wanneer u niet bij de goedkoopste energieleverancier zit, betaalt u onnodig te veel geld. Dit is niet nodig want u kunt veel geld besparen door over te stappen van energiemaatschappij. Vergelijk gerust eens vrijblijvend uw energieprijs met die van andere energiebedrijven. Het meeste voordeel op energiegebied valt er te besparen door over te stappen.

Verbruik zo weinig mogelijk energie

Onnodig de tv, radio, computer, laptop of airco aan laten staan. Dit is gewoon zonde van het geld. Het grootste voordeel valt er te behalen door te letten op het water- en gasverbruik. Wanneer u iedere dag een paar minuten minder doucht en de verwarming een tandje lager zet, levert dit al gauw honderden euro’s op jaarbasis op. Bewezen is dat een paar minuten douchen genoeg is en dat lang douchen slecht is voor ons lichaam. Een douchekop levert ook voordeel op, let er wel op dat er voldoende water met kracht uitkomt op comfortabel te kunnen douchen.