Wat zijn de voordelen van het huren van een huis

Er wordt vaak gedacht dat het beter is om een huis te huren. Er zitten echter ook zeker veel voordelen aan het huren van Huurwoningen in Groningen. Zo kun je bijvoorbeeld makkelijker verhuizen en heb je minder kosten.

Makkelijk veranderen van huurwoningen in Groningen

Het eerste voordeel van een huis huren is dat je veel gemakkelijker van huis kan veranderen. Je kunt er bij een huurhuis namelijk op elk moment voor kiezen om de huur stop te zetten. Wanneer je bijvoorbeeld in Groning een huis huurt kun je vrij makkelijk verhuizen naar een ander huurhuis in Groningen. Ook is het met een huurhuis makkelijker om de beslissing te maken om naar een andere stad te verhuizen. klik hier voor de woningen die op dit moment in Amsterdam te huur zijn. Dit is dan ook een groot voordeel voor mensen die nog niet zeker zijn waar ze voor lange tijd willen gaan wonen. 

Minder kosten bij huurwoningen in Groningen

Op het moment dat je een eigen huis koopt zijn er verschillende terugkerende kosten die hierbij komen kijken. Een van deze kosten is het eigenwoningforfait. Dit is een bepaald percentage belasting dat je over de waarde van je woning betaald. Een andere belasting die je als eigenaar van een woning moet betalen is de onroerendezaakbelasting. Daarnaast ben je bij een eigen woning vaak verplicht om een aantal verzekeringen af te sluiten. Denk hierbij onder andere aan een opstalverzekering en een duurdere overlijdensrisicoverzekering. Dit zijn allemaal kosten die je niet hebt wanneer je een woning huurt.

Geen risico op een restschuld 

Wanneer je een huis hebt gekocht zul je ook een hypotheek hebben afgesloten. De schuld die je bij de bank hebt staat vast op het moment dat je een hypotheek afsluit. De waarde van een woning kan daarentegen door de tijd heen fluctueren. Dit kan voor aardig wat stress zorgen op het moment dat de woning minder waard wordt en je deze wilt verkopen. Je wilt een woning eigenlijk niet verkopen voor een lager bedrag verkoopt dan dat je een hypotheek hebt. Als dit gebeurt blijf je namelijk zitten met een restschuld. Het wordt hierdoor ook gelijk moeilijker om een nieuwe hypotheek te krijgen en een nieuw huis te kopen.  

Geen stress over onderhoud

Een van de grote voordelen van een huurwoning is dat de verhuurder verantwoordelijk is voor het uitvoeren van onderhoud. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het onderhouden en tijdig vervangen van de cv ketel. Ook groot onderhoud moet door de verhuurder worden geregeld. Een voorbeeld van groot onderhoud is het schilderen van het huis en grote reparaties. Tenslotte kun je ook de verhuurder inschakelen wanneer je last hebt van bepaalde soorten ongedierte. Onder andere kakkerlakken, boktorren en houtwormen vallen hieronder.