Op zoek naar de perfecte occasion

De zoektocht naar een nieuwe auto is er een van vele keuzes. Ga je voor een gloednieuwe auto of kies je voor een occasion? Het voordeel van een nieuwe auto is dat er een vaak een goede garantieregeling is. Je weet dus wat je kwijt bent en de onderhoudskosten zullen hierdoor lager zijn de eerste jaren.

Occasion

Kies je voor een auto die al een andere eigenaar heeft gehad dan kies je voor de keuze die vaak beter is voor de portemonnee. Als de kop er al af is gereden heb je nog steeds een goede auto met weinig kilometers. Maar wel vaak voor duizenden euro’s minder. Hierdoor is het mogelijk om een grotere of luxere auto te rijden voor hetzelfde geld als bij een nieuwe auto van mindere kwaliteit. Er is ontzettend veel geschreven over de keuze voor een nieuwe of tweedehands.  Hierin is het ook gewoon belangrijk wat voor jezelf het beste voelt.

Merken

Dit is nog maar het begin van de keuzes voor een nieuwe auto. Er zijn daarnaast nog zoveel keuze in type en merk. Ook hierin is het vaak dat je zelf eerst een praktische voorkeur hebt voor het type. Wil je een kleine en compacte auto voor in de stad of juist die grote station voor het hele gezin? Daarna ga je keuzes maken voor het merk. Ben je gek van Audi of is Fiat jouw favoriet. Ga op deze manier lekker afstrepen zodat jij bij jouw droomauto uit komt!