Naar de dokter

Het is voor niemand leuk, een bezoekje aan de huisarts. Helaas is het af en toe noodzakelijk om toch de deur uit te gaan terwijl je je niet fit voelt. Helemaal als de klachten zich al langer dan je zou wensen voordoen. Meestal ga je na een kort bezoekje aan de dokter naar huis met dezelfde klachten, maar wel met een doosje pillen of een zalfje met een aparte geur. Het is even doorbijten, maar vaak is er een simpele oplossing voor je klachten en kan je binnen 14 dagen weer volop genieten van het leven.

Maak een afspraak

Het is daarom verstandig om niet te lang rond te blijven lopen met pijntjes of een gevoel van lusteloosheid. Bel je huisarts, maak een afspraak en voel je snel weer beter. Ook voor advies in je levensstijl kan je altijd je huisarts raadplegen.

Soms komt het voor dat je na een doktersbezoek een doorverwijzing krijgt naar het ziekenhuis, omdat de huisarts zelf geen mogelijkheid heeft om je in de lokale praktijk te behandelen. Meestal ben je dan dus letterlijk wat verder van huis, maar gelukkig leven we in een land waar de zorg goed is ontwikkeld.

Zorg dus altijd goed voor jezelf en ga naar de dokter wanneer dat nodig is.