Maak je diner af met prachtig servies

We weten allemaal dat een maaltijd niet compleet is zonder mooi servies om hem op te serveren. Er zijn veel verschillende soorten servies waar je uit kan kiezen, en ze hebben allemaal hun eigen speciale ontwerpen en kleuren. In dit blogartikel gaan we na wat je nodig hebt voor een volledige serviesset, waar je rekening mee moet houden in de aanschaf van servies en hoe je de juiste kleuren en ontwerpen kiest.

Waar je rekening mee moet houden in de aanschaf van servies

Een van de meest belangrijke factoren waar je rekening mee moet houden is de duurzaamheid van het servies. Door de tijd heen kunnen borden of kopjes bijvoorbeeld stuk vallen. Als je minder te besteden hebt, of graag bezig bent met tafelen of graag iets nieuws in huis hebt, kan deze factor minder belangrijk zijn. Studenten die net op kamers gaan bijvoorbeeld kiezen vaak goedkoper servies uit. Dit is ook logisch gezien de kans groter is dat er hier dingen kapot gaan, of zoek raken in een groot studentenhuis.

Hoeveel servies je nodig hebt

Ook hoeveel servies je nodig hebt hangt af van de persoonlijke keuze en leefwijze. Voordat je servies aanschaft is het slim om stil te staan bij deze aspecten. Voor een student die net alleen op kamers gaat, of alleenwonenden is lang niet zoveel servies nodig als voor een groot huishouden zoals je je misschien kan voorstellen. Hierbij is wel belangrijk om mee te nemen of je vaak mensen over je vloer hebt die blijven eten. Een serviesset voor maar een persoon in de meest standaard vorm, is bijvoorbeeld maar vier of vijf delig.

Servies voor twee personen is vervolgens vaak zeven of acht delig, etcetera. Wat betreft de keuze van de hoeveelheid servies is het belangrijk om te bedenken hoeveel borden je vaak gebruikt. Ook voor een eenpersoonshuishouden is het verstandig om meer dan een ontbijtbord en dinerbord te hebben.

Het ontwerp en kleur van je servies

Tenslotte is het belangrijk om stil te staan bij de keuze van kleur en ontwerp van je servies. De meest gangbare kleur is hierbij wit. Een bijkomend voordeel van een standaard witte serviesset is dat onderdelen zoals losse borden en kopjes makkelijk te vervangen en toe te voegen zijn zonder dat dit stoort bij de rest van je servies. Als alternatief kun je ook kiezen voor opvallende of juist neutrale kleuren en ontwerpen. Veel mensen kiezen er bijvoorbeeld voor om de kleuren en ontwerp van hun servies te matchen aan het interieur van hun keuken of eetkamer. 

Een grote keuze uit servies

Als het om servies gaat is er een grote keuze in verschillende soorten ontwerpen, kleuren en hoeveelheid servies. Of je nu net op jezelf gaat wonen, een groot diner voor vrienden organiseert of toe bent aan iets nieuws, er is voor ieder wat wils. Hoe dan ook, met bovenstaande tips ben jij beter voorbereid voor de keuze van je eigen en persoonlijke servies die je diner en keuken compleet zal maken!