Zowel een advocaat als een jurist houden zich bezig met juridische zaken, maar een jurist is geen beschermende titel en dat is advocaat juist wel weer. Dit betekent dat een jurist zich niet mag pleitten voor de rechtbank en advocaat daarentegen juist wel. Een advocaat is dus wel een beschermende titel en heeft daar ook een universitaire opleiding voor gevolgd en dat is uiteraard maar goed ook, zo heeft hij of zij de beste kennis. Waarom het verstandig is om bij letselschade voor een letselschadeadvocaat te kiezen en niet voor een jurist vertellen wij jou hieronder:
Een advocaat mag én kan jou bijstaan bij letselschade
Wanneer er sprake is van letselschade, spreken we over niet al te vrolijke situaties. Schade is iets wat je snel kan oplopen, zowel geestelijk als lichamelijk. Als we spreken over letselschade spreken we over de lange termijn en niet de korte. Daarnaast brengt het ook in veel situaties een financiële kwestie met zich mee. Moet jij ineens naar specialisten die veel geld kosten, of ben jij voor altijd afgekeurd? Dit soort vraagstukken spoken na een letselongeval ineens door je hoofd, maar komt helaas ook in de praktijk voor. Je wilt als slachtoffer de zaak zo goed mogelijk afsluiten. Zowel op traumatisch gebied, maar ook financieel. Omdat je je eigenlijk moet richten op je herstel is het daarom zo belangrijk om je te laten bijstaan door een letseladvocaat.
Je wilt dan worden bijgestaan door iemand die kennis van zaken heeft. Maar ook het beste uit de zaak voor jou wilt halen. Want Letselschade tekent het slachtoffer zijn leven voor het leven!
Je wilt het beste voor jezelf en dat begrijpen wij. Je wilt dat je zaak in goede handen is en dat is die bij De Letselschade Helpdesk. Alle advocaten van De Letselschade Helpdesk hebben ervaring en zijn in letselschade gespecialiseerd. Daarnaast hebben alle advocaten de 4-jarige rechtenstudie aan de universiteit voltooid, dit geldt ook voor de 3-jarige beroepsopleiding, als de postdoctorale LSA-specialisatieopleiding in Personenschade van de Grotius Academie. Hiermee voldoen alle advocaten aan de allerhoogste opleidings- en kwaliteitseisen die er zijn op rechtsgebied van letsel- en overlijdensschade.
Wat is dan het verschil tussen een jurist en advocaat?
Een advocaat heeft een geheimhoudingsplicht dat t.o.v. een jurist. Een advocaat is ook gebonden aan gedragsregels en jaarlijkse een bepaalde hoeveelheid opleidingspunten. Een jurist heeft deze verplichtingen niet.
Om het verschil nog duidelijker in beeld te brengen, willen wij graag een voorbeeld toelichten:
Het bedrijf waar Stijn werkt als bedrijfsjurist krijgt een probleem met 1 van zijn leveranciers. De leverancier heeft jarenlang te veel transportkosten berekend, waardoor het bedrijf waar Stijn werkt €300.000,- terugvordert. Het loopt zo hoog op dat de er een procedure bij de rechtbank gestart wordt. Als jurist zijnde, mag Stijn deze procedure niet voeren. Wanneer het verschil minder gecompliceerd zou zijn en het zou gaan om een bedrag lager dan €25.000,- dan zou Stijn de procedure wel mogen voeren bij de kantonrechter.
Zorg dus dat jij bij letselschade een kwalitatieve letselschadeadvocaat in armen neemt, zodat jij zo gunstig mogelijk uit de situatie komt.