Waar moet een sporttas aan voldoen?

Wanneer je regelmatig sport heb je meestal ook de behoefte aan een goede sporttas waarin je kleding, sportschoenen en verzorgingsproducten in mee kan nemen. Je nieuwe sporttas moet aan een bepaalde criteria voldoen om er prettig gebruik van te kunnen maken. Wij vertellen je graag meer over de belangrijke punten bij sporttassen zodat jij veilig een keuze kunt maken!

De ruimte die je sporttas biedt:

Een goede en fijne sporttas moet ruimte bieden. Het is dan ook een erg goed idee om op zoek te gaan naar een sporttas waarin zich meerdere vakken bevinden. Een apart vak voor natte kleding of sportschoenen is helemaal ideaal. Daarnaast is het prettig als er ook kleinere vakjes inzitten voor bijvoorbeeld je persoonlijke spulletjes. Zo kan je namelijk je sleutels, geld en telefoon gemakkelijk terugvinden zonder dat je jouw hele tas overhoop moet halen. Het vak moet uiteraard droog kunnen blijven en kunnen worden afgesloten doormiddel van klittenband of een rits.

Waterproof en natuurlijk waterdicht

Wanneer je een nieuwe sporttas wilt aanschaffen wil je uiteraard een mooi exemplaar dat tegen een stootje kan, maar ook bestand is tegen een buitje hier of daar. Een waterdichte tas kan dan ook echte harde regenbuien weerstaan. Dit is uiteraard wel zo prettig wanneer je tas bijvoorbeeld langs de lijn ligt of wanneer je door de regen fiets naar de hockey. Doordat je spullen veilig en droog opgeborgen zitten in jouw stevige sporttas overleven ze regen en vocht. Wel zo prettig!

Een sporttas moet comfortabel te dragen zijn

Dit soort tas wordt veel gebruikt en veel gedragen. Juist daarom is het ontzettend belangrijk dat je een tas koopt die comfortabel is. Afhankelijk van de sport die je beoefend schaf je daar dan ook een model op aan. Draag je de tas tijdens het sporten? Dan is een sporttas die je crossbody kunt dragen ideaal. Je hebt dan je handen heerlijk vrij. Maar ook een rugtas is dan een goede optie. Deze soort tas wordt veel gebruikt door sporters die naar de sportschool fietsen. Ga er eens rustig een tijdje voor zitten en bekijk welke sporttassen het beste bij jou passen!

Het materiaal van sporttassen

Wanneer je een keuze uit verschillende sporttassen moet maken doe je er goed aan om te kiezen voor een tas van stevig materiaal. In de meeste gevallen wordt er van alles ingepakt en er wordt ook niet altijd even zachtzinnig mee omgegaan. Tassen slingeren geregeld ergens rond in de kantine, kleedkamer of wordt achter op de fiets gebonden. Daarom moeten sporttassen tegen een stootje kunnen. Ga voor materialen die tegen een stootje kunnen en waar ook niet meteen krassen of butsen op komen.

De meest sportieve sporttassen

Wanneer je een sporttas wilt aanschaffen heb je de keuze tussen de meest sportieve sporttassen. Niet zo vreemd, het oog wil immers ook wat. Ga je voor een tas met trendy kleuren of juist voor een rustig ogende tas? Kies de tas die bij jou past! Dat is de belangrijkste tip die we je kunnen meegeven. Uiteraard is het een investering en daarom houdt je rekening met het materiaal, het comfort, het aantal vakken en of de tas waterproof is.

Bekijk snel uit welke sportieve sporttassen jij kunt kiezen!