Hoe kun je effectief bijdragen aan een duurzame wereld?

De aarde zal nog een hele lange periode mee moeten, maar er dreigen hier en daar al wel problemen die de aarde in gevaar kunnen brengen. Steeds meer mensen zetten zich in om ervoor te zorgen dat de mensen beter met de aarde om zullen gaan en wij zo langer op de aarde kunnen verblijven. Zo houdt https://www.yesss.nl/ zich ook bezig met het verduurzamen van de wereld. Jong en oud houden zich ermee bezig om oplossingen te bedenken over hoe wij de wereld kunnen verduurzamen en dat is dan ook gelijk de aanleiding en de centrale vraag van dit artikel. 

Erken het probleem dat dreigt

Een van de belangrijkste dingen die je kan doen om bij te dragen aan het verduurzamen van de wereld, is erkennen dat er een probleem dreigt. Dat is ook vaak een van de eerste stappen die je moet hebben voltooid voordat je de rest van het probleem kan gaan verhelpen.

Wij als mensen zijn afhankelijk van de natuur, niet andersom. Wij zijn de natuur nodig om in leven te kunnen blijven en om te genieten van de prachtige wereld. Wanneer jij je dat goed realiseert, zal je sneller gaan denken in oplossingen en bijdragen aan het verduurzamen van de wereld. 

Houd je bezig met E-mobility

Wanneer je je verdiept in het verduurzamen van de wereld zie je overal wel E-mobility voorbij komen. E-mobility staat ook wel voor elektromobiliteit. Het gaat dan om allerlei vlieg-, vaar- en voertuigen die volledig of gedeeltelijk worden aangedreven door elektriciteit.

Om dus effectief te helpen aan het verduurzamen van de wereld, zou jij dus een elektrische auto kunnen gaan aanschaffen in plaats van een auto die op benzine rijdt. Je zou ook eventueel mensen kunnen overtuigen om elektrische auto’s aan te schaffen. Zo wordt beetje bij beetje de wereld meer verduurzaamd en kunnen wij zo beter voor de wereld zorgen. 

Eet wat minder vlees

Een andere manier om de wereld effectief te verduurzamen, is door minder vlees te gaan eten. Vlees is milieuvervuilend door de ontbossing voor veevoer en door de broeikasgassen die worden uitgestoten. Je hoeft zeker niet je vlees op te geven, maar verminder de hoeveelheid vlees die jij consumeert wel. Je zou zo dus bijvoorbeeld één tot drie keer in de week vegetarisch kunnen gaan eten. Op lange termijn zal dit zorgen voor minder broeikasgassen die worden uitgestoten en zal er sprake zijn van aanzienlijk minder ontbossingen.

Het verduurzamen van de wereld kan op veel manieren. Kijk wat jij fijn vindt.