De voordelen van een kantoorhond

Je hebt er de laatste tijd vast wel iets over gehoord, bedrijven die een kantoorhond nemen. Kantoorhonden zorgen voor een flinke lading positiviteit en eigenlijk zou ieder bedrijf er eentje moeten aanschaffen. In dit artikel vertellen we je welke voordelen het hebben van een kantoorhond met zich meebrengt, zodat jij en jouw team toch eens kunne n overwegen er eentje te nemen. 

Meer beweging

Even een blokje om tussen alle belangrijke meetings door? Het is belangrijk om te bewegen, en met een kantoorhond heb je nu eenmaal geen keuze. Waar je voorheen iets te vaak een melding kreeg van jouw Fitbit of Apple Watch dat je moest gaan staan om te bewegen, ben je met een kantoorhond vanzelfsprekend meer buiten. Met een kantoorhond heb je dagelijks wel drie momenten om er even uit te gaan. Misschien dat je er in het begin van baalt dat je je werk even moet laten liggen, maar als je wat frisse lucht inademt en terugkomt met een opgeruimd hoofd ben je toch wel blij met de aanwezigheid van jullie viervoeter. 

Een fijne werksfeer

Een kantoorhond is niet alleen goed voor je gezondheid, het bevordert ook de onderlinge band. Door even van je werk af te komen en samen met een collega aandacht aan de hond besteed, wordt de band tussen jullie automatisch versterkt. Als je de kantoorhond eens uitlaat met iemand die je wat minder vaak spreekt, kun je elkaar meteen beter leren kennen. Tip, wijs wel één iemand aan baasje van de hond. Iemand die in het weekend voor het beestje kan zorgen en dagelijkse verzorging kan bieden. Wat betreft hondenvoer voor op het kantoor, kan gewoon worden besteld bij een levensmiddelen groothandel. Zo komt jullie viervoeter niets tekort.

Vergroot creativiteit 

Het hebben van een kantoorhond vergroot de creativiteit op kantoor. Even spelen en ontspannen heeft een positief effect op productiviteit, oplossingsgericht denken en creativiteit. Een hond is dol op spelen en zal met plezier jouw aandacht ontvangen voor wat playtime op de werkvloer. Het is ook leuk om met het team in de pauze samen met de hond naar buiten te gaan om met een frisbee of balletje over te gooien voor wat teambuilding. Op het gebied van creativiteit brengt een kantoorhond ook veel marketingkansen. Zo kun je een eigen medewerkerspagina creëren voor jouw hond of laat je hem tevoorschijn komen op verschillende social media kanalen. Kortom, een kantoorhond brengt een hoop voordelen met zich mee voor jouw bedrijf én team!