Dames op de werkvloer… Houdt rekening met het volgende!

Het is en blijft een eindeloos dilemma. Waarom zijn er zo weinig vrouwen aanwezig in de bouw of bijvoorbeeld de techniek sector. Daar kunnen wij helaas ook geen antwoord geven. Maar heb jij wel vrouwen op de werkvloer zorg dan ervoor dat zij het materieel tot beschikking hebben die ze nodig zijn. Wij gaan daar graag hieronder dieper op in:

Werkkleding

Het belang van de juiste werkkleding is essentieel. Het dient voornamelijk voor de veiligheid van de werknemer. Daarnaast moet het wel comfortabel zijn om zo de werkzaamheden zo goed mogelijk uit te voeren. Te losse of te kleine werkkleding zorgt ervoor dat het schuurt op het menselijke lichaam wat weer voor irritatie kan zorgen.

Heb jij vrouwelijk personeel op de werkvloer zorg dan dat jij ook de juiste vrouwelijke werkkleding kan aanbieden. Een dames werkbroek is wel degelijk anders dan een mannen werkbroek. Dan hebben wij het niet zo zeer over de veiligheid, want dat is over de breedte hetzelfde. Het verschil zit hem met name in het comfort.

Tevens is het vrouwelijk lichaam ook wat fragieler gebouwd dan een mannelijk lichaam. Zo zal dames werkkleding beter om het vrouwelijk lichaam dan grove mannelijke werkkleding. Denk daar niet te licht over!

Waarom is het van belang?

Veel werkgevers zijn blij als er vrouwelijk personeel over de werkvloer loopt, omdat zij vaak op andere dingen letten als mannen. Zorg dan ook dat je het vrouwelijk personeel behoudt en niet wegjaagt.

Om een praktijkvoorbeeld te noemen: de zomers in Nederland worden steeds warmer. Bied jij dan de verkeerde werkkleding aan voor je personeel dan zal dat gaan schuren. Iets wat allesbehalve comfortabel is. Hierdoor kan je personeel niet goed haar taken uitvoeren, zal men per uur minder doen en dat leidt tot irritaties onderling. Het moge duidelijk zijn dat het allesbehalve comfortabel is.

Hopelijk hebben wij kunnen laten inzien dat het vrouwelijke werkkleding belangrijk is voor je vrouwelijk personeel. Daarnaast straalt het bedrijf een stuk professionalisme uit. Eigenlijk zijn er geen nadelen voor het aanbieden van vrouwelijke werkkleding voor je personeel.

Workwear4all is voor werkkleding dé oplossing. Zij hebben een breed assortiment van alle benodigde werkkleding, zowel voor binnen- als buiten- en zomer- als winterkleding.