Kies voor een turningcard als direct mail methode

Voor elk bedrijf is benadering van klanten met een persoonlijke noot ontzettend belangrijk. De manier om dit te realiseren, is gebruik te maken van direct mail. Door Direct mail te verzenden kan er een grote groep ontvangers met exact dezelfde boodschap op een persoonlijke manier worden benaderd. Een gepersonaliseerde turningcard is hier een perfect voorbeeld van. Door gepersonaliseerde Direct mail te verzenden is de respons een stuk hoger dan wanneer je gebruik maakt van online mailing.

Wat is direct mail precies? En wanneer kies je voor een turningcard?

Wanneer je als bedrijf gebruikt maakt van dit soort mailen is het in de meeste gevallen de bedoeling om een afspraak, bestelling of reactie te krijgen. De mailing kent een drietal verschijningsvormen die zich kenmerken door de manier van versturen. Direct mail per post, de e-mailing en de faxmailing.

Direct mail wordt per post verzonden. Een turningcard, ook beter bekend als de vouwkaart kan hierin een goede oplossing bieden. Wanneer iemand zo’n speciale kaart ontvangt bereik je de ontvanger goed. Dit in tegenstelling to e-mailing. Een email wordt vaak al in de spam geplaatst of wordt ongeopend in de prullenbak van de mail gestopt.

Dit artikel gaat voornamelijk over de oudste vorm van Direct mail en onderdeel daarvan de turningcard. (DM): de mailing per post. De voordelen van deze vorm zijn enorm.

Je mailing per post is:

· selectief, je bepaalt de ontvanger;

· gecontroleerd, je bepaalt zelf de timing en planning;

· overtuigend, je personaliseert namelijk zelf de boodschap;

· meetbaar, de respons is persoonlijk en goed te verwerken;

· goedkoop, de kosten per lead zijn meestal laag;

Wat is een turningcard precies?

Deze eigenzinnige kaart ziet er van buiten volkomen normaal uit, maar pas op! Deze kaart bestaat uit verschillende pagina’s met diverse berichten. De boodschap van deze originele kaart wordt gedetecteerd door de kaart verder te vouwen. Er zijn draaikaarten beschikbaar voor kleine en grote communicatiedoeleinden. Er zijn verschillende formaten: van visitekaartjesformaat tot flyerformaat. Een impactvolle vorm van mailing, zoal de turningcard kun je voor verschillende doeleinden gebruiken: als brochure, wenskaart of uitnodiging voor een personeelsfeest.

Je kunt hiermee je boodschap net even iets beter overbrengen op de doelgroep, zoals ook al eerder in dit artikel besproken. Kan het er ook voor zorgen, dat de response hoger is, waardoor je zeer waarschijnlijk een grotere groep mensen kunt bereiken. Met jouw eigen bepaalde verzenddoel, dus wie weet is een turningcard wel de ideale verzendmethode voor jou!