Je scooter rijbewijs halen

Je bent 16 jaar oud, of je viert binnenkort je 16e verjaardag. Het moment dat je oud genoeg bent om een scooter te mogen rijden. Natuurlijk moet je dan eerst je scooter rijbewijs halen. Vroeger was dat heel eenvoudig; je hoefde alleen maar een theorie certificaat te halen en dan mocht je meteen de weg op.

Tegenwoordig is het behalen van je scooter rijbewijs een tikje ingewikkelder. Het theorie examen bestaat nog steeds en is een vereiste voordat je het praktijkexamen op de scooter mag doen.

scooter rijbewijs

Scooter rijbewijs in 1 dag

Er bestaan diverse organisaties waarbij je gewoon in één dag je theorie kan halen en de volgende dag het praktijkgedeelte kan doen. Op die manier kan het dus zo zijn dat je twee dagen na je verjaardag al legaal op je scooter of brommer naar school kan. Want het is natuurlijk zo dat het de theoriecursus en de praktijk exact hetzelfde zijn voor deze twee voertuigen. Je kan ook kiezen om het theorie examen zonder cursus te proberen, maar de ervaring wijst uit dat jongeren veel makkelijker slagen met een dag theorie vooraf.

  • 100% slagingskans
  • Examengericht
  • Ervaren docenten
  • Honderden geslaagde leerlingen gingen je voor